Klik her for Home / Forsiden
Klik her for at læse Artikler
Klik her for at læse Historiske Oplysninger
Klik her for at se fotos fra 100-års fødselsdagen
Klik her for at besøge Foto Galleriet
Klik her for at se Lydklip Index
Klik her for se Sponsorerne til dette web-sted
Klik her for at se- eller skrive i Gæstebogen

 

  
HARRY MEISTRUPs HISTORIE  -  side 29
line.gif (1251 bytes)


Oversættelse af engelsk artikel:
"THE GREATEST TENNIS PLAYER OF ALL TIME"
af Greg Moran på www.gotennis.com 

Fredag den 8. juli, 2005

DEN STØRSTE TENNIS SPILLER NOGEN SINDE
Greg Moran | BIO

For et stykke tid siden modtog jeg en invitation fra et populært tennis blad om at deltage i en panel, der skulle finde frem til de største tennis spillere nogen sinde.

Sammen med invitationen var to stemmesedler, en for herrer og en for damer. Begge stemmesedler indeholdt omkring 20 navne og ved siden af hvert navn var en kort beskrivelse af de resultater spilleren havde opnået. Navnene var velkendte og resultaterne imponerende.

Bill Tilden, vinder af 138 ud af 192 turneringer i karrieren, fangede straks mine øjne, ligeså Rod Laver, den eneste der nogen sinde har vundet en Grand Slam to gange. Listen fortsatte med navne som Roy Emerson, Jimmy Connors, Pete Sampras, Suzanne Lenglen, Helen Wills Moody, Billie Jean King, Chris Evert, Martina Navratilova og Steffi Graf.

Hvert eneste navn på begge stemmesedler var en virkelig tennis legende og kunne sandelig komme i betragtning som "stor", men panelet skulle finde frem til "den største", og det var en helt anden udfordring.

Største er et udtryk vi nok kaster lidt for frit rundt med i sportsverdenen, i virkeligheden så meget at udtrykket ikke længere kommer til sin ret. Jeg besluttede, at hvis min deltagelse i panelet skulle være retfærdig, så var jeg nødt til at finde frem til en definition for "Den Største". Jeg måtte spørge mig selv, hvad er "virkeligt stort"?

Jeg lagde stemmesedlerne til side, fandt et stille hjørne i huset (hvilket ikke er så nemt at finde med to børn) og spekulerede over hvad det er, der gør en spiller stor, og så, hvad gør spilleren til den største af de store?

Er det en spiller som har præsteret det højest opnåelige niveau i sin sportsgren, om end kun for en kortere periode? Hvis det er tilfældet, så bør John McEnroe virkeligt komme i betragtning som den største nogen sinde, for han var en virkelig kunstner og præsterede nogle af de største (ups, der var ordet igen) tennis præstationer vi nogen sinde har set, selv om det kun var i en relativt kort periode.

Eller måske skulle "største" hænge sammen med udholdenhed? Det at kunne præstere et højt niveau i en meget lang periode er sandelig "stort" og med denne definition hører Jimmy Connors, Ken Rosewall, Martina Navratilova og Billie Jean King til på toppen af listen.

Alle fire spillere var blandt Verdens eliten gennem mere end 20 år og både Connors og Rosewall spiller fortsat turnering.

Når alt kommer til alt, så er det et spørgsmål om hvilken definition man foretrækker: Højst opnåelige niveau eller udholdenhed? Jeg har altid været imponeret af det at kunne levere en toppræstation over en lang periode. Talent er en Guds gave og fortæller noget om det materiale, der ligger i en persons gener.

Det at kunne præstere noget over en lang periode er et spørgsmål om en stor kraftanstrengelse og fortæller noget om personens hjerte og sjæl. Jeg har altid beundret udholdenhed og følt, at det er bedre at blive ved lidt for længe, frem for at slutte alt for tidligt.

Udholdenhed viser ikke bare at man helliger sig til sin sport, men en virkelig, livslang kærlighed til den. Dette er kvaliteter jeg respekterer og derfor det kriterium jeg besluttede mig for, da jeg skulle vælge mine kandidater til listen med "Den største tennis spiller nogen sinde".

Jeg slog op i min kopi af Bud Collins Tennis Encyclopedia og begyndte at lede efter "all the usual suspects" (citat fra filmklassikeren Casablanca, der menes alle de sædvanlige store navne, red.). Jeg sammensatte min liste, men standsede da jeg nåede til toppen - pladsen reserveret til navnet på den største tennis spiller nogen sinde.

En svær opgave. Hvem er den største af de største. Heldigvis var der plads til selv at nominere en kandidat og den mulighed benyttede jeg mig af og skrev navnet på den spiller jeg følte var den største der nogen sinde havde sat sine fødder på en tennisbane - Harry Meistrup.

Men hvem er Harry Meistrup? Han er en herre fra Danmark som aldrig har vundet en Grand Slam titel. I virkeligheden har han aldring nogen sinde deltaget i en Grand Slam eller for den salgs skyld anden professionel turnering. Alligevel er han, efter min definition, den største tennis spiller gennem hele spillets historie, alene af den grund at han har spillet og elsket tennis gennem 90 år!

Det er sandt, 90. Harry Meistrup er 104 år og verdens ældste tennis spiller. Guinness Rekordbog bekræfter dette.

Harry begyndte at spille i 1912, da han var 13. Han spillede gennem to Verdenskrige og 90 år efter han første gang havde en ketcher i hånden, indtager han stadig banen to eller tre gange om ugen.

Han foretrækker at slå bolde med spillere i 30'erne og 40'erne, fordi modstanderne på 60 ikke kan følge med.

Da Harry blev født i 1899 var tennis, og resten af Verden, meget anderledes. Telefon, elektricitet og automobiler var nogle af de seneste tekniske vidundere og selve tennis spillet stadig i sin vorden med kun godt 25 år på bagen.

Tennis har udviklet sig meget de følgende 103 år og Harry Meistrup har fulgt det hele. Han betragter Bjørn Borg og Martina Navritilova som sine favoritter og føler, at den enorme kraft der er i spillet i dag, gør det mindre tiltrækkende.

"Serven en blevet for kraftfuld", fortalte Harry til tennis skribenten Paul Fein (engelsk journalist ved Tennis Magazine, red.). "Det giver for mange Serve-es og point vindes for hurtigt. Når den slags sker, mangler tennis strategi og finesse og bliver mindre interessant."

Harry siger at tennis spillet har været "særdeles vigtigt" for hans udholdenhed. "Jeg tror at folk der spiller tennis får mere ud af livet, end så mange andre. De lever et mere sundt liv, for det fordrer sporten af dem.

Når de bliver ældre betyder det en masse, at de har venner. Jeg har mange gode venner, og det holder mig i form, nu hvor jeg selv er blevet ældre. Jeg er nødt til at bevæge mig for at kunne spille med dem. Vi har et vidunderligt kammeratskab og hygger os rigtigt efter kampen."

Ord fra en ægte Tennis Spillers sjæl.

 

< Forrige side   |   Engelske artikel >

| Home | Artikler | Historie | Foto Galleri | Lydklip | Sponsorer | Tilbage |

1899.dk - Publiceret maj 1999,  revideret 2000, 2001, 2002, 2003 og 2006.
Webmaster  &  Web-design © 1999-2012: PMP/Power Media Production ApS
© Artikler, audio og fotos tilhører respektive ejere og må ikke reproduceres uden tilladelse

 

1899.gif (1119 bytes)
Harry Meistrups
histori
e:

1899-1939:
Side 1:
Side 2:
Side 3:
Side 4:
Side 5:
Side 6:
Side 7:
Side 8:
Side 9:
Side 10:
Krigsårne:
Side 11:
Side 12:
Side 13:
Tiden efter krigen:
Side 14:
Side 15:
Side 16:
Side 17:
Side 18:
Side 19:
100 år:
Side 20:
Side 21
Side 22
Et aktivt seniorliv:
Side 23
Side 24
Side 25
Side 26 
Side 27 
Side 28 
The Greatest Tennis Player of All Time:
Side 29 
(English)

Lydklip Index