Klik her for Home / Forsiden
Klik her for at læse Artikler
Klik her for at læse Historiske Oplysninger
Klik her for at se fotos fra 100-års fødselsdagen
Klik her for at besøge Foto Galleriet
Klik her for at se Lydklip Index
Klik her for se Sponsorerne til dette web-sted
Klik her for at se- eller skrive i Gæstebogen

 

  
HARRY MEISTRUPs HISTORIE  -  side 13
line.gif (1251 bytes)

   
Klik her for Foto Galleri
Bryllup, oktober 1943
Efter bryllupsfesten på Dronning Olgas vej foregik Eva og Harrys bryllupsrejse på cykel i mørke, op ad Strandvejen til Hotel Majorgården i Hellebæk. Her fik de nogle herlige feriedage med badning og ture i Hornbæk Plantage, selv om der var tyske soldater overalt. Om natten var der en livlig trafik af små fiskerbåde, der sejlede danske jøder til Sverige.

En af deres bekendte, oberst Tage Hansen, havde tyskerne interneret i Hornbæk, men han fik tilladelse til at besøge dem til frokost på Majorgården.

Harrys virke i Handelsbankens luftværn medførte, at man blandt andet skulle holde brandøvelse. For at gøre situationen så realistisk som muligt havde man både sminkede figuranter som tilskadekomne og røgbomber. Af en eller anden grund havde bankens ledelse ikke informeret myndighederne korrekt om øvelsen, så da en forbipasserende på Kongens Nytorv så, der kom røg ud af et vindue på Eriksens Palæ, blev brandvæsenet tilkaldt. Brand i Handelsbankens hovedsæde var alvorligt, så hurtig udrykning og en stige op til vinduet, der kom røg ud af. Det lykkedes en ihærdig brandmand på toppen af stien, at få det åbnet. Inderfra bygningen råber Harry imidlertid: "Luk vinduet mand - vi skal bruge røgen!"

En af krigens sørgelige begivenheder fandt sted i marts 1945. Engelske flyvere skulle angribe Shell-huset, hvor en del af de danske modstandsfolk var interneret. Det var en meget vanskelig operation, for tyskerne havde placeret modstandsfolkene på øverste etage som bombeskjold, hvorfor angrebet skulle foregå i lav højde og bomberne kun ramme husets nederste etager. En af flyverne styrtede imidlertid ned ved Frederiksberg Allé og nogle af de efterfølgende troede, at dette var målet. Ved en fejltagelse bombede de Den franske Skole, der lå over for Betty Nansen Teatret. Harrys søster "Sla" var på teatret og blandt de mange, der udførte et stort hjælpearbejde. Desværre omkom 86 børn og 13 voksne ved angrebet.

< Forrige side  |  Næste side >

| Home | Artikler | Historie | Foto Galleri | Lydklip | Sponsorer | Tilbage |

1899.dk - Publiceret maj 1999,  revideret 2000, 2001, 2002, 2003 og 2006.
Webmaster  &  Web-design © 1999-2012: PMP/Power Media Production ApS
© Artikler, audio og fotos tilhører respektive ejere og må ikke reproduceres uden tilladelse

 

1899.gif (1119 bytes)
Harry Meistrups
histori
e:

1899-1939:
Side 1:
Side 2:
Side 3:
Side 4:
Side 5:
Side 6:
Side 7:
Side 8:
Side 9:
Side 10:
Krigsårne:
Side 11:
Side 12:
Side 13:
Tiden efter krigen:
Side 14:
Side 15:
Side 16:
Side 17:
Side 18:
Side 19:
100 år:
Side 20:
Side 21
Side 22
Et aktivt seniorliv:
Side 23
Side 24
Side 25
Side 26 
Side 27 
Side 28 
The Greatest Tennis Player of All Time:
Side 29 
(English)

Lydklip Index