Klik her for Home / Forsiden
Klik her for at læse Artikler
Klik her for at læse Historiske Oplysninger
Klik her for at se fotos fra 100-års fødselsdagen
Klik her for at besøge Foto Galleriet
Klik her for at se Lydklip Index
Klik her for se Sponsorerne til dette web-sted
Klik her for at se- eller skrive i Gæstebogen

 

  
De har opskriften på et godt liv  -  side 1
line.gif (1251 bytes)

Ugebladet Søndag, Nr. 44, 26. oktober 1998

Klik her for Foto GalleriHarry og Eva foran glasskabet med præmier fra tennis, skiløb, kajakroning og kunstskøjteløb. Eva fik masser af tid til at dyrke kunstskøjteløb, efter hun fødte familiens eneste barn, sønnen Per, i 1949 og holdt op med at arbejde. Indtil da havde hun arbejdet på Novo Nordisk med forsøg med insulin og penicillin.

De har opskriften på et godt liv

Harry meistrup er 99 år, hans kone Eva er 85. Efter 55 års parløb er der stadig tryk på: tennis, skøjteløb, vinterbadning, klaverspil og spadsereture. Sammen, men bestemt også hver for sig. Sådan har de det bedst.

Af EVA LISBY
Foto: BJØRN JAKOBSEN

Uvenner? Vi har aldrig været uvenner, siger Eva Meistrup, som om det var den naturligste ting af verden efter 55 års ægteskab. - Men vi har også levet ret frit og giver hinanden plads. Hvis Harry har danset med en anden, har jeg da ikke været jaloux, og han har ikke været det på mig, hvis jeg er gået ud med mine kammerater fra før, vi blev gift. Vi har altid stolet på hinanden.

En tætpakket lejlighed på sjette sal med udsigt ind over Københavns myldrende tage. Et flygel, der fylder en kvart stue. Computeren er klemt inde bag spisebordet. Et ældre glasskab bugner af pokaler, der er ved at vælte over hinanden. Bøger ligger i nette stabler på gulvet, for vinduerne skal snart skiftes ud. Lejligheden oser af lige så meget liv, som Eva og Harry Meistrup gør. Eva er 85 år, Harry er 99, og lejligheden har været deres siden den dag i 1943, hvor de blev gift.

Da SØNDAGs journalist ankommer, er Harry i gang med at udfylde skemaer til tirsdagens oldboys-tennisturnering. Det er ham, de andre ringer til, når der skal reserveres en bane. Harry arrangerer så hvem der skal spille mod hvem og på hvilken bane. Selv spiller han og Eva tennis to gange hver uge. I en double - mod hinanden. Deres makkere er sidst i 30'erne. At det ikke er nogen helt ny forteelse at spille tennis, vidner indholdet i glasskabet om: "Tennis 1932-35" står der på en af pokalerne, en lille rund tennisbold i sølv, som Harry har vundet. Han har spillet, siden han var 10 år, og er blevet hædret talrige gange. Eva var også 10 år, da hun startede, men hun har holdt pause undervejs. Da dyrkede hun blandt andet kunstskøjteløb, og hun har hentet mange sølvbægre hjem til samlingen på den konto. En anden pokal stammer fra 1930, hvor hun blev danmarksmester - i kajakroning.

Sammen har Eva og Harry dog også vundet talrige konkurrencer. For eksempel vandt de danmarksmesterskabet i kunstskøjteløb for par i 1948, '52, '53, og '54. Den dag i dag spænder Eva skøjterne på og løber i Østerbro Skøjtehal i vinterhalvåret.

- Motion er det allervigtigste for at have det godt, for det sætter gang i det hele, og der kommer nyt blod til alle cellerne, siger Eva, som læste medicin i seks år, da hun var ung. Hun holdt op, da det blev mere fristende at tjene penge end at sidde bøjet over bøgerne.

Hver morgen gør hun gymnastik - aerobic, eller hvad hun nu har lyst til den dag. Hun har optaget en masse forskellige øvelser fra fjernsynet.Klik her for Foto Galleri

- Så er det, ligesom jeg står på stranden på Hawaii og gør gymnastik sammen med de andre!

Hele kroppen lyser op i et af de hyppige smil, der aldrig er ret langt væk fra hendes ansigt.

Foruden tennis dyrkede Harry i mange år kunstskøjteløb sammen med Eva. Han har også været international skøjtedommer ved vinterolympiaden i Schweiz i 1948 og i Norge i 1952.

 

< Tilbage til index  |  Næste side >

| Home | Artikler | Historie | Foto Galleri | Lydklip | Sponsorer | Tilbage |

1899.dk - Publiceret maj 1999,  revideret 2000, 2001, 2002, 2003 og 2006.
Webmaster  &  Web-design © 1999-2012: PMP/Power Media Production ApS
© Artikler, audio og fotos tilhører respektive ejere og må ikke reproduceres uden tilladelse

 

1899.gif (1119 bytes)
Artikler om Eva og
Harry Meistrup:


En moden idrætsmand
Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6


Harry i Istanbul
Side 1
Side 2
Side 3


De har opskriften på et godt liv
Side 1
Side 2
Side 3


Evigt unge
Side 1
Side 2
Side 3
Side 4