Klik her for Home / Forsiden
Klik her for at læse Artikler
Klik her for at læse Historiske Oplysninger
Klik her for at se fotos fra 100-års fødselsdagen
Klik her for at besøge Foto Galleriet
Klik her for at se Lydklip Index
Klik her for se Sponsorerne til dette web-sted
Klik her for at se- eller skrive i Gæstebogen

 

  
En moden idrætsmand - side 2
line.gif (1251 bytes)

FRA DAMPMASKINE TIL INTERNET

Verdens forvandling gennem 1900-tallet har ikke sat Harry Meistrup ud på et sidespor. Han har egen hjemmeside, og på den bliver det forklaret, hvordan københavnerne levede anno 1899: 

»Telefon, elektrisk lys, grammofonruller og automobil var nogle af tidens kommende nye, men sjældent sete vidundere. Det var en tid, hvor dampmaskinen var den altafgørende industrielle energikilde ud over rå muskelkraft, jernbanen var stadig ung og under opbygning og det offentlige transportmiddel i København og på Frederiksberg var hestesporvognen«. 

Sportsverdenens forandringer har Harry Meistrup nøje fulgt. For som han selv udtrykker det: 

»Idrætten har ikke betydet noget i mit liv - den har været mit liv«.  Eva, som han mødte på skøjtebanen i Frederiksberg Have og blev gift med under Anden Verdenskrig, nikker bekræftende. For når Harry Meistrup ikke passede sit arbejde bag kassen i Handelsbanken, og Eva havde fri fra laboratoriet på Novo Nordisk, blev en stor del tid brugt på sport. 

Sammen har parret vundet DM i parløb på skøjter flere gange - sidste gang var i 1956, da han var 57 år og hun 43 år. Harry Meistrup er også blevet nummer to i sololøb, mens Eva flere gange har vundet DM. Og hun har også sikret sig en guldmedalje i kajakroning og sølv i slalom. 

»Dengang var sport noget, man underholdt sig med. Nu tænker alle på, hvordan de kan blive professionelle og tjene penge på sport«, siger Eva Meistrup. 

Før var der ikke mange penge i idrætten. Da Eva Meistrup i slutningen af 1950erne stoppede med laboratoriearbejdet og blev Danmarks første professionelle skøjtetræner, fik hun godt nok løn, men hun husker, at hun selv betalte rejseomkostninger, da en af hendes skøjteløbere skulle til EM i Rusland. Et mesterskab, hvor Harry Meistrup var dommer. 

»Pengene har ødelagt kærligheden til sporten. Det var også mere interessant dengang. De, der virkelig kunne noget og havde talent, stod mere frem. I dag bliver alle trænet, så de næsten kan det samme«, ytrer den tidligere skøjtedommer. 

< Forrige side  |  Næste side >

| Home | Artikler | Historie | Foto Galleri | Lydklip | Sponsorer | Tilbage |

1899.dk - Publiceret maj 1999,  revideret 2000, 2001, 2002, 2003 og 2006.
Webmaster  &  Web-design © 1999-2012: PMP/Power Media Production ApS
© Artikler, audio og fotos tilhører respektive ejere og må ikke reproduceres uden tilladelse

 

1899.gif (1119 bytes)
Artikler om Eva og
Harry Meistrup:


En moden idrætsmand
Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6


Harry i Istanbul
Side 1
Side 2
Side 3


De har opskriften på et godt liv
Side 1
Side 2
Side 3


Evigt unge
Side 1
Side 2
Side 3
Side 4