Klik her for Home / Forsiden
Klik her for at læse Artikler
Klik her for at læse Historiske Oplysninger
Klik her for at se fotos fra 100-års fødselsdagen
Klik her for at besøge Foto Galleriet
Klik her for at se Lydklip Index
Klik her for se Sponsorerne til dette web-sted
Klik her for at se- eller skrive i Gæstebogen

 

  
Evigt unge  -  side 1
line.gif (1251 bytes)

Ekstra Bladet, søndag den 7. september 1997

Evigt unge

Harry og Eva Meistrup er nærmest biologiske sensationer - et ægtepar på 98 og 84, som er aktive sportsudøvere, som havbader i al slags vejr, og som har masser af yngre venner

af INGEBORG BRÜGGER
Foto: CLAUS LUNDE og OLE BUNTZEN

Eva står på vejen uden for den skovklædte grund lige op til Heatherhill-bakkerne ved Rågeleje og vinker. Hun viser vej op til sommerhuset, meget slank og meget solbrændt. Den spinkle kvinde bevæger sig lige så letfodet og elegant som et jungledyr.

Oppe på terrassen venter hendes mand Harry. Han er knap så rank som hun, men med sine 98 år stadig Danmarks ældste aktive tennisspiller. Eva er selv en kvik dame på 84, der spiller tennis, sejler og løber på skøjter. De forcerer hver dag de stejle trapper med de 128 trin ned til stranden for at tage et havbad. Og op igen. To gange om dagen.

Harry og Eva Meistrup har været idræts-entusiaster livet igennem, men er bestemt ikke ensporede sundheds-freaks. De nyder livet og under sig et lille glas i godt selskab. Og først og fremmest er de to søde, sjove mennesker, som er lige til at blive i godt humør af. Slet ikke gamle i almindelig forstand.

Lev som altid

Alderdommen er jo noget af det, vor moderne kultur frygter mest af alt. Fælden der klapper i bag dig. Kroppens forfald. Hjernens ditto. Afhængighed af andres hjælp. Plejehjem eller længst mulig i egen elendighed. Vi har alle den frygt, for de fleste af os har slægtninge, der har fået en trist afslutning.

Den frygt er desværre ofte med til at kaste en skygge over livet, mens vi endnu er i fuld vigør. Så måske man burde lytte til Eva Meistrup, når hun siger, at man skal blæse på angsten og sige til sig selv, at der ikke er noget, man er for gammel til. Man skal blive ved med at leve, som man altid har gjort. Og så gælder det i øvrigt om at få kroppen i topform før alderdommen og dagligt arbejde med at holde den smidig.

- Harry og jeg føler os ikke ældre. Det er kun folk udefra, der kan se på os, at årene er gået. Vi lever sundt, sørger for at få den rigtige kost og for at holde os slanke. Det sidste er meget vigtigt, når man er oppe i årene.

- Vi rører os meget. Gør gymnastik hver dag. Og vi træner både musklerne og hjernen, for vi læser meget og interesserer os for mange ting.

- Jeg skriver breve og artikler på min computer, men mest hjemme, for den heroppe er forældet. Og Harry har spillet klaver hele sit liv og gør det stadig hver dag. Vi har et klaver her i sommerhuset og et flygel hjemme i lejligheden på Frederiksberg.

< Tilbage til index  |  Næste side >

| Home | Artikler | Historie | Foto Galleri | Lydklip | Sponsorer | Tilbage |

1899.dk - Publiceret maj 1999,  revideret 2000, 2001, 2002, 2003 og 2006.
Webmaster  &  Web-design © 1999-2012: PMP/Power Media Production ApS
© Artikler, audio og fotos tilhører respektive ejere og må ikke reproduceres uden tilladelse

 

1899.gif (1119 bytes)
Artikler om Eva og
Harry Meistrup:


En moden idrætsmand
Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Side 5
Side 6


Harry i Istanbul
Side 1
Side 2
Side 3


De har opskriften på et godt liv
Side 1
Side 2
Side 3


Evigt unge
Side 1
Side 2
Side 3
Side 4